Alternatív Orvos

Gyakran Ismételt Kérdések

A fitoterápia a gyógynövényekkel való gyógyítás tudománya, holisztikus szemléletű, így nemcsak a tünetek enyhítését tartja szem előtt, hanem az egész test és lélek harmóniájának visszaállítására törekszik. 

A gyógynövények áthangolják a szervezetet, a  hatóanyagok mellett gyógyító energiákat is tartalmaznak, hatnak a testre és a lélekre egyaránt. 

A gyógynövények csodálatos kiegészítői lehetnek egy-egy kezelésnek, vagy önmagában prevenciós célra is alkalmazhatók.

Az Online vagy személyes konzultáció során az orvosi leletekből származó információk és az elmondott panaszok alapján gyógynövénykeverék receptet állítunk össze, 2-3 hét után a tapasztalatok alapján döntünk a keverék módosításáról, ha szükséges.

Nemcsak a különleges gyógynövény receptekkel tudjuk segíteni a gyógyulást, lehetőség van többek között: Bach-virágterápiával és Schüssler só használati tanácsadásra is.

Aromaterápia során növényi eredetű illóolajokat alkalmazunk az egészség helyreállítása érdekében. Az illóolajok visszaállítják a lélek egyensúlyát, mely segíti test gyógyulását. Mindemellett stresszoldó, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, görcsoldó, köptető, bőrfiatalító hatásuk is van. A tanácsadás során a testi, lelki tünetek alapján illóolaj keverék javaslatot állítunk össze, melynek az alkalmazási módját is megbeszéljük. Az illóolajokat leggyakrabban inhalálással, borogatással, fürdőben, krémek formájában tudjuk a szervezetbe juttatni, belsődleges használatuk ritka. A keverék használatának megkezdése után visszajelzést kérünk majd, hogy a keverék minden illóolaja elfogadható-e, amennyiben valamely illat taszító azt vagy elhagyjuk, vagy kicseréljük. 2-3 hetes alkalmazás után a hatásosságát is ellenőrizzük az esetleges receptúra módosítás szükségességének megítélése érdekében. 

A teljes gyógyuláshoz vagy lelki problémáink megoldásához lényünk minden részének együttműködése szükséges. A boldogtalanság, a betegség egy üzenet a tudatos énünk felé, hogy valamin változtatnunk kellene. Az üzenet megfejtésével kulcsot kaphatunk a megoldáshoz, harmóniába hozhatjuk az addig egymásnak ellentmondó részeinket, megszűnnek a hátráltató, önszabotázst okozó belső ellentmondások, konfliktusok. A tanácsadás során a probléma pontos megfogalmazása, a megoldási lehetőségek feltárása és a spirituális technikák közül a legmegfelelőbb kiválasztása történik meg. A konzultáció lehetőséget ad arra is, hogy vezetett meditáció segítségével a probléma igazi gyökerét tárhassuk fel a hatékony megoldás érdekében.

A spirituális technikák közül szakértőinknél a következőket lehet választani:  Spirituális választechnika (SVT), ThetaHealing, Szimbólum terápia, Kineziológia, jóslás, kártyavetés, csakratisztítás.

A ThetaHealing egy alternatív gyógyászati és terápiás módszer melyet az amerikai Vianna Stibal dolgozott ki. Meditációval kigyógyította saját magát a rákból úgy, hogy théta-állapotban kapcsolatba lépett a Teremtővel, és rájött, hogyan lehet a gondolat erejével a DNS-t közvetlenül megváltoztatni. 

A módszer alkalmazása során egy vezetett meditáción keresztül mind a kezelő (ún. konzulens), mind a kezelt személy (ún. kliens) théta agyhullámra hangolódik, mely során könnyen és gyorsan beazonosíthatóak a kezelt személy tudatalattijának rejtett hiedelmei (pl. fóbia, pszichoszomatikus tünetek), és így lehetséges azokat tudatosan megváltoztatni. Alkalmazásával gyors közérzet javulás tapasztalható meg.

A Spirituális Választechnika (SVT) hatékony, szelíd energetikai módszer. Egy inga és ingatábla-készlet segítségével a spirituális dimenziókban dolgozunk a Felső Énünkkel és a Szellemmel. A SVT során felfedhetők a tudatalatti elmében és a Lélek-feljegyzésekben tárolt negatív, az életet korlátozó, romboló programok, energiák. A technika lehetőséget nyújt mindezek kitisztítására is.  Ha szükséges új, pozitív, az életet támogató programokkal és energiákkal helyettesíthetőek. A Lélek szabaddá válik a múlt terheitől, és lehetővé válik számára egy kiteljesedettebb, harmonikusabb élet megteremtése. A tisztítás után a lélek feljegyzéseiben csak a tapasztalat során nyert bölcsesség és a tudás marad.

A módszert Robert Detzler dolgozta ki, ami a Szellem segítségével azóta is folyamatosan fejlődik, változik. Az SVT abból indul ki, hogy mindannyian spirituális létezők vagyunk, akik fizikai testet öltve tanulunk és tapasztalunk. Amikor újabb inkarnációt vállalunk, meghatározzuk, hogy a következő életünkben mi mindenen akarunk dolgozni. Terveinknek megfelelően kiválasztjuk a galaxist, a bolygót, a nemzetet, a szüleinket, a testünket és az életutunkat. Célunk minden életben a tanulás és a tapasztalatszerzés, hogy a bölcsességben gyarapodó lélek egyre tudatosabbá váljon, és egyre tökéletesebben tükrözze a Szeretet Fényét. 

A Hagyományos Kínai Orvoslásra épülő fülakupunktúra több ezeréves tapasztalatra vezethető vissza. A fül szorosan kapcsolódik az emberi test különböző szervrendszereihez, egy mikrorendszer, amely tükrözi a szerveket és azok működését. A fülakupunktúra segítségével a fül megfelelő pontjainak stimulálásával lehet a ponthoz tartózó szervek működését szabályozni.

A NADA protokoll használatával szenvedélybetegek (alkohol, cigaretta, drog, játékszenvedély stb) kiegészítő terápiájában tud segíteni.

A BEMER terápia egy speciális, pulzáló mágnesterápiás módszer mely javítja a mikrokeringést.  A mikrokeringésünk motorja az un. vazomóció, a kis ereink ismétlődő összehúzódó és kitáguló mozgása.

A vazomóció egészséges értéke 30 összehúzódás / 10 perc, ami betegség, idős kor, stb. esetén 1 összehúzódás / 10 perc értékre is csökkenhet.

A terápia hatására a mikroerek vazomociója (pulzálása) élénkül, ami közvetve hat az egész szervezetre.

A módszer minden olyan betegség, állapot javításra alkalmas, melyekben a rossz mikrokeringés szerepet játszik péládul: krónikus sebgyógyulási zavar,  az izomzat- és a csontrendszer krónikus degeneratív megbetegedései,  krónikus anyagcserezavar (pl. diabetes mellitus, zsíranyagcsere-zavar),  szervi működési elégtelenség (pl. májfunkció-zavar, több szerv egyidejű diszfunkciója), diabetes mellitus okozta vagy daganatkezelés utáni polineuropátia,  perifériás artéria-elzáródásos megbetegedések, krónikus fáradékonyság.

Az alternatív gyógyászatban fontosnak a lelki háttér feltárása, megértése és oldása. Különböző stresszoldó technikákkal tudjuk megkönnyíteni a mentális elakadásokat, a szorongást és a pánikot. A mindful technika is könnyen elsajátítható, ami abban segít, hogy ne a múltban éljünk és a jövő miatt se aggódjunk. Foglalkozik önismereti- és párkapcsolati tanácsadással, szorongásos zavarokkal, stresszkezeléssel, gyászfeldolgozással, pánikrohamok és krízishelyzetek kezelésével.

A legtöbb házasság megmenthető a megfelelő önismeret és kommunikáció elsajátításával. Az asszertív kommunikáció és az egymás szeretetnyelvének megtanulásával nagy lépést lehet tenni egy kapcsolat megmentése érdekében. A párkapcsolati tanácsadás során a feleknek lehetőségük van együtt, vagy külön-külön tanácsot kérni az elakadás vagy probléma megoldásához.

A szorongásos tünetek megjelenésekor (verejtékezés, szapora légzés, erős szívdobogásérzés) képtelenek vagyunk a megfelelő életvezetésre. A szorongás befolyásolja az énképet, a személy gyakran nem tud kiállni magáért, visszahúzódó lesz, teljesítményhelyzetben alul teljesít. Fontos felismerni és szakemberhez fordulni. A szorongásos zavarok kiváltó okainak feltárásában és tudatosításában tudunk segíteni, ami nagy segítség lehet a gyógyszeres kezelés elkerüléséhez.

Az elengedés és a veszteségek kezelése (válás, munkahely elvesztése, szakítás stb) is ugyanolyan folyamat, mint a szerettünk elveszítése utáni gyász. A gyász egy veszteségre adott természetes reakció, de a szomorúság, fájdalom feldolgozása sokszor nem megy segítség nélkül. Ha a veszteségeink feldolgozásában elakadunk, keresni kell egy biztonságos légkört, ahol megélhetjük és feldolgozhatjuk ezt a folyamatot. Ennek a kialakításában és feldolgozásában tudunk segíteni.

A mai rohanó világban több krízissel kell szembenézni, a kilátástalanság, kétségbeesés, reménytelenség érzése ilyenkor gyakori, akár pánikrohamokat is kiválthatnak. Tanácsadás alkalmával megtanulható hogyan lehet egy megfelelő kiutat találni az ilyen helyzetekből.

Mind a kineziológiai módszerek, mind pedig a mindful technika módszerei kiválóan alkalmasak a stresszkezelésre. A tudatos jelenlét, különböző légzéstechnikák, akupresszúrás pontok érintése fontos lehetőség lehet a normális életvitelhez. Ha megtaláljuk a számunkra megfelelő módszert, bármikor alkalmazhatjuk. Több módszert ismerünk és tanítunk gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt.

Napjainkban egyre több gyermek küzd iskolai problémákkal, beszédhibákkal, megkésett beszédfejlődéssel vagy mozgáskoordinációs nehézségekkel. Problémát okozhat az olvasás, számolás, írás, a figyelem, koncentráció és a kommunikáció is. Ha egy gyermek idegrendszere fejletlen, nagyobb eséllyel küzd majd tanulási nehézségekkel. Ha az ún. elemi mozgások vagy veleszületett mozgásreflexek kimaradnak, akkor a hozzá tartozó idegrendszeri irányító központok sem fejlődnek ki rendesen. A központi idegrendszer éréséhez fontos, hogy a mozgás szakaszai megvalósuljanak, vagyis a gyermek kússzon, másszon, guruljon, ne álljon fel túl korán. Ha ezek a mozgások nem valósulnak meg, vagy túl korán áll fel a gyermek és kezd el járni, akkor könnyen okozhat tanulási vagy viselkedési nehézségeket. Mozgásterápiás fejlesztő ebben a folyamatban tud segíteni már 5 éves kortól. 

Amit kérlek vegyél figyelembe a konzultáció előtt:
Az UT egy önkéntes alapú, önismereti jellegű konzultációs módszer, amely célja az
életvezetési és érzelmi kihívások hatékonyabb kezelése. UT konzulensként asszisztáló,
facilitáló szerepet töltök be. A konzultáció során abban foglak segíteni, bátorítani és
inspirálni Téged, hogy érdemi felismerésekhez juss és fontos döntéseket meghozz, letegyél
felesleges lelki terheket és egy új irányba állítsd az életedet.
Fontos tudnod: az UT konzultáció csak saját felelősségedre vehető igénybe. A konzultáció
során szerzett felismeréseket és tapasztalatokat a saját belátásod szerint értékeld és
alkalmazd. Konzulensként mindent meg fogok tenni, ami tőlem telik, hogy az átélt élmények
pozitív hatást gyakoroljanak az állapotodra, ugyanakkor minden személy és minden helyzet
egyedi. A konzultáció eredményei és hatásai személyenként eltérőek lehetnek. Sok függ
attól, hogy mennyire tudatosítod Magadban saját felelősségedet és mennyi erőfeszítést
teszel azért, hogy megtartsd az új irányt.
Fontos, hogy előzetesen tájékozódj az Ultrarövid terápiás konzultáció jellegéről,
működéséről, és ezen információk birtokában dönts a jelentkezésedről. Lényeges, hogy
megismerd és elfogadd a Jogi Nyilatkozatban (saját weboldaladon szereplő Jogi nyilatkozat
linkje) foglaltakat is.
Ha a fentiek elfogadhatók Számodra, szeretettel várlak a konzultációra. Ha pedig további
kérdéseid vannak az UT módszerével vagy annak alkalmazásával kapcsolatban, keress
bátran, örömmel segítek.
Az Ultrarövid Terápia® egy – Dr. Buda László által kifejlesztett – önismereti-öngyógyító célú
módszer, amelynek legfőbb jellemzői az gyorsaság, mélység és a hatékonyság. Nem orvosi,
pszichoterápiás beavatkozás vagy alternatív/komplementer gyógymód. Nem támaszkodik
anatómiai és élettani ismeretekre, teljes mértékben mellőzi az orvosi/természetgyógyászati
jellegű diagnózisok használatát, nem foglalkozik gyógyszerek vagy gyógyhatású készítmények
javaslásával, forgalmazásával. Nem pótolja vagy helyettesíti az orvosokkal, gyógyszerészekkel
vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, kivizsgálást és
kezelést. Súlyos és/vagy sürgős fizikai és/vagy mentális betegségek fennállása esetén
szakorvosi és/vagy pszichoterápiás ellátás igénybevétele javasolt.
Az „Ultrarövid terápiás konzultáció” egy dramatikus elemekkel ötvözött önismereti
beszélgetés, melynek célja hozzásegíteni a klienst ahhoz, hogy érdemi felismerésekhez
jusson önmagával kapcsolatban, releváns érzelmeket éljen át, cselekvően átrendezze
szubjektív világa egy-egy területét, és mobilizálja belső hajtóerejét céljai, saját jólléte
irányába. A konzultáció csakis önkéntesen, megfelelő tájékozódást követő döntés alapján,
saját felelősségére vehető igénybe.
Az „Ultrarövid terápiás konzulens” olyan szakember, aki sikerrel elvégezte az ezirányú, Dr.
Buda László által vezetett vagy felügyelt képzést. Ezzel felhatalmazást kapott arra, hogy az
Ultrarövid Terápia® módszerét hivatalos szolgáltatásként gyakorolja. Az UT konzulens
(hacsak nincs ezirányú egyéb szakmai képzettsége) nem pszichológus, pszichiáter vagy
pszichoterapeuta, hanem egy másik emberre empatikusan ráhangolódni, őt saját felismeréseiben és döntéseiben adekvát módon támogatni képes személy, aki kellő
jártasságot szerzett az UT szemléletének és eszköztárának hatékony alkalmazásában.