Alternatív Orvos

Alternatív Orvos

Szakértők az
Orvoslás területén

Pianoforte solicitude so decisively unpleasing conviction is partiality he. Or particular so diminution entreaties.

Háziorvos szakorvos

dr. Király Hedvig

Alap és sürgősségi gyermek és felnőtt betegek ellátásban szereztem teljes körű gyakorlatot, kiváltképp fontosnak tartom a prevenciót, az egészséges életmódot. Munkámat a szakértelem mellett a precizitás és végtelen türelem jellemzi. 

Háziorvos szakorvos, esztétikai orvos, biológus, közgazdász, kozmetikus, életmód-tanácsadás

Rólam

Szakterületek

4 gyermekes édesanya, háziorvos, biológus, közgazdász, kozmetikus vagyok. Angolul középfokon, olaszul felsőfokon beszélek. Az Élmény Magazin 2014. májusi számában olvasható rólam egy portré Csató Andrea tollából.
 
2013-ban Tudományos Diákköri Munkát végeztem a PTE ÁOK Kórélettani és Gerontológiai Intézetben (jelenleg Transzlációs Medicina Intézet), kutatásom az időskori izomerő- és izomtömeg csökkenést (szarkopéniát) és ennek megelőzési lehetőségeit vizsgálta. A 2014-es Házi TDK Konferencián az Egészségtudományok szekcióban 2. díjat nyertem el, illetve a Családorvos Kutatók Országos Szervezeténeknek különdíját is nekem ítélték meg.
 
2008-ban, második gyermekem születése után kezdtem el komolyan foglalkozni az egészséges életmóddal és ennek köszönhetően 28 kg-t sikerült leadnom. Az életmódváltást követően 2012-ben elindultam egy országos szépségversenyen, a Queen of Hungary-n Anyukák kategóriában, melyről több újság is beszámolt. 2013-ban a Mrs Balaton döntőse voltam.
 
Mivel saját bőrömön is megtapasztaltam, milyen közel 30 kg-ot hízni (majd lefogyni, és talán a legnehezebb, az elért testtömeget megtartani), kiváltképp fontosnak tartom a prevenciót, a kiegyensúlyozott, változatos táplálkozást, a rendszeres testedzést, az esztétikus megjelenést. 
 
2014-ben az egészséges életmód hírnökeként részt vettem egy nívós receptversenyen, melyen 150 pályázó indult a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság (MOMOT) és a Kor Kontroll Társaság szervezésében. Budapesten A MOMOT tavaszi kongresszusának zárásaként (2014. március 22-én) értékelték a díjazottakat, ahol a Diétás töltött káposztámmal az első helyezést értem el.
 
2017-2020-ig voltam a PTE-n háziorvos rezidens, majd a szakmai licence vizsgát követően 2021-ben háziorvostanból sikeres szakvizsgát tettem. A képzésem mellett- donorvizsgáló, majd ügyeletes és helyettesítő orvosként szereztem szakmai tapasztalatot. Az elmúlt időszakban Újpetre háziorvosi feladatait láttam el, majd a PTE KK Orvosszakmai Igazgatóság Foglalkozás-egészségügyi és Munkahigiénés Központban dolgoztam háziorvosként. Ezt követően a pécsi Büntetés-végrehajtási Intézetben börtönorvosként helyezkedtem el. 5 éven keresztül folyamatosan ügyeletes orvosi feladatokat láttam el Somogy-Baranya-Tolna megyékben.
 
Kozmetikus OKJ végzettséget 2022-ben szereztem, majd számos orvos-esztétikai tréningen vettem részt (botox, hyaluronsavas filler, kés nélküli szemhéjplasztika), fő profilom az Anti Aging kezelések.
 
Hobbim az utazás, bio kertészkedés, sütés-főzés, illetve több, mint 10 éve vezetem Facebook rajongói oldalam (elsősorban életmód tanácsadóként), melynek számos aktív követője van.

Biológus

Tapasztalt biológusként kutattam az időskori izomerő- és izomtömeg csökkenését, ismert, mint szarkopénia, és ennek megelőzésének lehetőségeit vizsgáltam a PTE ÁOK Kórélettani és Gerontológiai Intézetében.

Háziorvos

Hosszú éveken keresztül gyűjtöttem tapasztalatot háziorvosként, donorvizsgálóként, ügyeletes és helyettesítő orvosként, valamint börtönorvosként, folyamatosan ellátva az orvosi feladatokat Somogy-Baranya-Tolna megyékben.

Kozmetikus

Kozmetikusként és orvos-esztétikai szakemberként rendelkezem OKJ végzettséggel, és számos tréningen vettem részt, különös hangsúlyt fektetve az Anti Aging kezelésekre.

Életmód tanácsadó

Életmód tanácsadóként kiemelten fontosnak tartom a prevenciót, a kiegyensúlyozott táplálkozást és a rendszeres testedzést, és ezt a tudást Facebook rajongói oldalamon is megosztom követőimmel.

Csapatunk

További Orvosaink

Orvos 1

Orvos 1

Szakorvos
Orvos 2

Orvos 2

Szakorvos
Orvos 1

Orvos 1

Szakorvos
Orvos 2

Orvos 2

Szakorvos