Alternatív Orvos

A pszichológia szak és Autogén Tréning módszerspecifikus képzés elvégzése után magánrendeléseken kezdtem fogadni a klienseimet, mert így éreztem leghatékonyabbnak magam. A 4 hónap alatt 150+ alkalommal tartottam ülést klienseimnek.

Alternatív Orvos

Szakértők az
Orvoslás területén

Orvos, Természetgyógyász, Egyéb Szaktanácsadó

Dr. Varga Edit Mária

Dr. Varga Edit Mária vagyok, megelőző orvostan és népegészségtan szakorvos, természetgyógyász-fitoterapeuta. Szakorvosként 25 éves tapasztalattal rendelkezem.

Rólam

Szakterületek

Az orvosi pályát azért választottam, mert az emberi test felépítése, működése nagyon lenyűgözött, és szerettem volna mindent megtudni róla, a biokémiától a hormonális szabályozásig. Érdekelt, hogyan gyógyítható a betegség, hogyan csökkenthető a szenvedés és már akkor is éreztem, hogy az ember sokkal több a testnél. Az egyetemen megtanultuk hogyan működik a testünk, de azt is láttuk, hogy a szabályok nem minden „testre” egyformán vonatkoznak. A biokémián kívül valami más is beleszól az életünkbe. Azt is megtanultuk, hogy a gyógyítás valójában a szervezet öngyógyító képességének mozgósítása. Több idősebb orvos állította, az igazi élni akarás dönti el a beteg sorsát, nem a betegség súlyossága. Amikor a pszichoszomatikáról tanultunk, akkor egyértelművé vált, hogy gondolataink, érzelmeink nagymértékben befolyásolják testünk működését, egészen sejt szinten hatva. Azonban egyetem a hangsúly a sebészeti és gyógyszeres terápián volt.

 A gyógyszerek a biokémiai rendszerekre hatnak, így próbálják az egyensúlyt visszaállítani. Gyorsan látványos javulást érnek el, életet menthetnek, de gyakran nem hoztak teljes gyógyulást, csak a tüneteket enyhítik, sajnos sok mellékhatással. Érdekelt, hogy mi más lehetséges még. Így már az orvosegyetemen foglalkoztatott a természetgyógyászat, a holisztikus szemlélet, a gyógyszereken túli gyógyítás lehetősége. Kutattam, hogy valójában mi az egészség, mi a betegség és mi az ember. 

 

Tanultam természetgyógyászatot, gyógynövények, illóolajok használatát, pszichológiát, spirituális technikákat. Alkalmaztam magamon, a családtagokon, gyakran sikeresen. 

Hiszem, hogy az ember a test, a lélek és a szellem szétválaszthatatlan egysége, így a jólléthez nem elég csak a testre fókuszálni. Tudom, hogy az életünk a saját kezünkben van, hogy a teljesség (egészséges test, lélek és szellem harmonikus egysége) elérhető.  

Szeretném a tudásomat, tapasztalatomat azok számára elérhetővé tenni, akik vágynak a teljes életre. 

Magánrendelésre, személyes megjelenéssel is foglalhat időpontot!
8600 Siófok, Sándor utca 8.

Orvosi tanácsadás

A orvosi, laboratóriumi leletek értékelése, megbeszélése. Itt van idő arra, hogy a leletek áttanulmányozása után mindent megbeszéljünk, kérdéseire választ kaphasson. 

Fitoterápia

A gyógynövényekkel való gyógyítás tudománya. A gyógynövények áthangolják a szervezetet, nemcsak hatóanyagokat tartalmaznak, hanem gyógyító energiákat is, hatnak a testre és a lélekre egyaránt. A konzultáció során az orvosi leletekből származó információk és az elmondott panaszok alapján gyógynövénykeveréket állítunk össze, melynek az alkalmazását is átbeszéljük. 2-3 hét után a tapasztalatok alapján döntünk a keverék módosításáról, ha szükséges, mivel a gyógynövények sem hatnak egyformán mindenkire. 

Aromaterápia

Az illóolajok alkalmazása az egészség visszaállítása érdekében. Az illóolajok az a limbikus rendszeren keresztül hatnak az érzelmekre és a hormonális rendszerre is. Visszaállítják a lélek egyensúlyát, mely segíti test gyógyulását. Mindemellett fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, görcsoldó, köptető hatásuk is.

Életvezetési tanácsok, spirituális technikák

Teljes gyógyuláshoz lényünk minden részének együttműködése szükséges. A boldogtalanság, a betegség egy üzenet a tudatos énünk felé, hogy valamin változtatnunk kellene. Az üzenet megfejtésével kulcsot kaphatunk a megoldáshoz, harmóniába hozhatjuk az addig egymásnak ellentmondó részeinket, megszűnnek a hátráltató, önszabotázst okozó belső ellentmondások, konfliktusok.

Csapatunk

További Szakértőink

  • Összes
  • Pszichológus, Mentálhigiénikus
  • Orvos
  • Természetgyógyász
  • Életvezetés, Spiritualitás
Dr. Bálint Anita​

Több, 20 éves tapasztalatom van gyakorló orvosként. Szakmai kompetenciám folyamatosan fejlesztem képzésekkel, konferenciákon való részvétellel. Alternatív Orvos Szakértők az Orvoslás…

Rayan Anikó

Kineziológia, Családállítás, Magzatkori oldás, Spirituális VálaszTechnika, Access Consciousness® (felismered a választásaidat, hogy onnantól tudatosabban élj), Theta Healing® (relaxált – theta…

Takács Lívia

Szülésznő diplomát szereztem 2002 ben Ukrajnában.2002-2023 márciusáig szülésznőként dolgoztam kisebb nagyobb megszakításokkal.Ezzel együtt párhuzamosan spirituális munkában is tevékenykedtem.Ez év márciusától…