Alternatív Orvos

A pszichológia szak és Autogén Tréning módszerspecifikus képzés elvégzése után magánrendeléseken kezdtem fogadni a klienseimet, mert így éreztem leghatékonyabbnak magam. A 4 hónap alatt 150+ alkalommal tartottam ülést klienseimnek.

Alternatív Orvos

Szakértők az
Orvoslás területén

Természetgyógyász, Egészségfejlesztő

Szántóné Borbély Angéla Éva

Természetgyógyász – fitoterapeuta, aromaterapeuta, fülakupunktúrás addiktológus, BEMER fizikai érterápiás tanácsadó

Egészségfejlesztő mentálhigiénés szakember, kineziológus, pedagógus, gyermek mindful tréner, komplex mozgásterápiás fejlesztő és tanulási coach.

Békés megye, Gyula

Rólam

Szakterületek

2006-ban kezdtem el foglalkozni a természetgyógyászattal, gyógymasszőrként vizsgáztam, de gyermekeim születése miatt nem nyitottam rendelőt. A masszázs tudásomat reflexzónás talpmasszázzsal egészítettem ki, ezt a területet alkalmazom aromaterápiával kiegészítve. 

 

Pedagógusként folytattam a pályafutásomat, gyerekeket és felnőtteket tanítottam angol nyelvre, munkám során érzelmi intelligencia fejlesztéssel is foglalkoztam. Többféle kineziológiai ágat tanultam (Educational Kineziology, Touch for Health, One Brain, Stress Release – Wellness Kineziology), illetve a gyerekek tanulási nehézségeit tanulási coachinggal és komplex mozgásterápiás fejlesztéssel segítem. Nagy szükségét látom a mentális foglalkozásoknak, ezért elvégeztem az egészségügyi mentálhigiénés szakember képzést, felnőtteknek és gyerekeknek is vezetek mentálhigiénés és mindful foglalkozásokat.

 

Többször tapasztaltam, hogy tevékenységemet más területekkel is ki tudom egészíteni, így természetgyógyász fitoterapeuta, aromaterapeuta és fülakupunktúrás addigtológus lettem. Lakhelyemen, Gyulán nyitottam rendelőt, ahogy Bach-virágterápiával, Schüssler só terápiával és BEMER fizikai érterápiával is foglalkozom. A helyi újságban természetgyógyász rovatom indult, ahol minden héten bemutatok egy-egy gyógynövényt vagy természetgyógyászati tevékenységet, amivel segíteni tudok az emberek tájékoztatásában az alternatív gyógyászat jelentőségéről. Természetgyógyász táborokban előadásokat szoktam tartani a természetgyógyászat különböző területeiről.

 

Hobbim az olvasás, kertészkedés, az erdőjárás, saját teafüvek és kenőcsök készítése, emellett énekes vagyok a családi zenekarunkban.

Természetgyógyász fitoterapeuta

A gyógynövények csodálatos kiegészítői lehetnek egy-egy kezelésnek, vagy önmagában prevenciós célra is alkalmazhatók. Nemcsak a különleges gyógynövény receptjeimmel tudom segíteni a gyógyulást, hanem kérésre Bach-virágterápiával és Schüssler só használati tanáccsal is ellátom a hozzám fordulókat.

Fülakupunktúra

A Hagyományos Kínai Orvoslásra épülő fülakupunktúra több ezeréves tapasztalatra vezethető vissza. A fül szorosan kapcsolódik az emberi test különböző szervrendszereihez, egy mikrorendszer, amely tükrözi a szerveket és azok működését. A fülakupunktúra segítségével a fül megfelelő pontjainak stimulálásával tudom a működését szabályozni.

A NADA protokoll használatával szenvedélybetegek (alkohol, cigaretta, drog, játékszenvedély stb) kiegészítő terápiájában tudok segíteni.

Mentálhigiénés szakember és kineziológus

Az alternatív gyógyászatban fontosnak tartom a lelki háttér feltárását, megértését és oldását. Különböző stresszoldó technikákkal tudom megkönnyíteni a mentális elakadásokat, a szorongást és a pánikot. A mindful technika is könnyen elsajátítható, ami abban segít, hogy ne a múltban éljünk és a jövő miatt se aggódjunk. Foglalkozom önismereti- és párkapcsolati tanácsadással, szorongásos zavarokkal, stresszkezeléssel, gyászfeldolgozással, pánikrohamok és krízishelyzetek kezelésével.

BEMER fizikai érterápia

A BEMER terápia egy speciális módszer szív-és keringési problémák gyógyítására, megelőzésére, de számos más betegség kezelésére is alkalmas, mint a cukorbetegség vagy az általa kialakult sebkezelések. A mikroerek vazomociója (pulzálása) élénkül, ami közvetlenül hat az egész szervezetre.

Aromaterapeuta

A gyógynövények mellett a belőlük származó illóolaj esszenciákat is használom a gyógyulás folyamataihoz vagy megelőzéshez. Tudok segíteni abban, hogy mely illóolaj milyen problémák esetén alkalmazható, illetve nagy tapasztalatom van az érzelmi illóolajok használata terén. 

Krízishelyzetek, pánikrohamok kezelése

A mai rohanó világban több krízissel kell szembenézni, a kilátástalanság, kétségbeesés, reménytelenség érzése ilyenkor gyakori, akár pánikrohamokat is kiválthatnak. Tanácsadás alkalmával megtanulható hogyan lehet egy megfelelő kiutat találni az ilyen helyzetekből.

Szorongásos zavarok

A szorongásos tünetek megjelenésekor (verejtékezés, szapora légzés, erős szívdobogásérzés) képtelenek vagyunk a megfelelő életvezetésre. A szorongás befolyásolja az énképet, a személy gyakran nem tud kiállni magáért, visszahúzódó lesz, teljesítményhelyzetben alul teljesít. Fontos felismerni és szakemberhez fordulni. A szorongásos zavarok kiváltó okainak feltárásában és tudatosításában tudok segíteni, ami nagy segítség lehet a gyógyszeres kezelés elkerüléséhez.

Gyászfeldolgozás

Az elengedés és a veszteségek kezelése (válás, munkahely elvesztése, szakítás stb) is ugyanolyan folyamat, mint a szerettünk elveszítése utáni gyász. A gyász egy veszteségre adott természetes reakció, de a szomorúság, fájdalom feldolgozása sokszor nem megy segítség nélkül. Ha a veszteségeink feldolgozásában elakadunk, keresni kell egy biztonságos légkört, ahol megélhetjük és feldolgozhatjuk ezt a folyamatot. Ennek a kialakításában és feldolgozásában tudok segíteni.

Önismereti- és párkapcsolati tanácsadás

A legtöbb házasság megmenthető a megfelelő önismeret és kommunikáció elsajátításával. Az asszertív kommunikáció és az egymás szeretetnyelvének megtanulásával nagy lépést lehet tenni egy kapcsolat megmentése érdekében. A párkapcsolati tanácsadás során a feleknek lehetőségük van együtt, vagy külön-külön tanácsot kérni az elakadás vagy probléma megoldásához.

Csapatunk

További Szakértőink

  • Összes
  • Pszichológus, Mentálhigiénikus
  • Orvos
  • Természetgyógyász
  • Életvezetés, Spiritualitás
Dr. Bálint Anita​

Több, 20 éves tapasztalatom van gyakorló orvosként. Szakmai kompetenciám folyamatosan fejlesztem képzésekkel, konferenciákon való részvétellel. Alternatív Orvos Szakértők az Orvoslás…

Rayan Anikó

Kineziológia, Családállítás, Magzatkori oldás, Spirituális VálaszTechnika, Access Consciousness® (felismered a választásaidat, hogy onnantól tudatosabban élj), Theta Healing® (relaxált – theta…

Takács Lívia

Szülésznő diplomát szereztem 2002 ben Ukrajnában.2002-2023 márciusáig szülésznőként dolgoztam kisebb nagyobb megszakításokkal.Ezzel együtt párhuzamosan spirituális munkában is tevékenykedtem.Ez év márciusától…