Alternatív Orvos

Alternatív Orvos

Szakértők az
Orvoslás területén

Tanácsadó szakpszichológus, krízistanácsadó, szexuálterapeuta, nevelési tanácsdás

László Ilona

3-83 éves korig, főleg élethelyzeti problémával fordulnak hozzáma klienseim. Elfogadó, támogató együttműködéssel problémamegoldás vagy lelki támogatás.

Rólam

Szakterületek

Pszichológus diplomát az SZTE BTK-n szereztem 2006-ban, gyermekkor és nevelés szakirányon. Már a képzés alatt érdeklődésem a szélsőséges helyzetek (pl. balesetek, katasztrófák) átélése felé fordult, ezért 2008 decemberében részt vettem a Katasztrófavédelem egy hetes bentlakásos krízis tréningjén, így Krízis Intervenciós Team tag lettem. A KIT megszűnése után a Magyar Pszichológiai Társaság KINCS nevű csapatába kerültem, illetve évekig segítője voltam a kiskunhalasi önkéntes tűzoltóknak. 2012-ben végeztem el az ELTE PPK Tanácsadó szakpszichológus képzését, krízis szakirányon.

Munkám során sajnos rendszeresen találkoztam egy speciális krízishelyzettel: szexuális támadást átélt kliensekkel – így ez irányban is képzési lehetőségeket kerestem. 2016-ban a SE Továbbképzési Központjának Posztgraduális kreditrendszerű Szexuálterapeuta képzésén végeztem. 2017-ben elvégeztem az SE Klinikai Pszichológia Tanszékén a Szexuális diszfunkciók kognitív viselkedésterápiájának elmélete és gyakorlata című tanfolyamot. Részt vettem az ELTE LMBTQ konferenciáján.

2017-es év második felében a Vadaskert Alapítvány Semmelweis Egyetem által akkreditált képzésein vettem részt: A hiperaktivitás-figyelemzavar viselkedésterápiája, A „COOL-élés törvényei” szociális készség fejlesztő tréning, Óvodás és kisiskolás korú gyermekek kortárs közösségben tapasztalható magatartásproblémáinak hatékony megoldási stratégiái. 2018 első félévében egy speciális eset miatt az Autizmus Alapítvány Kihívást jelentő viselkedések képzését végeztem el.

2009-2017-ig egy Önkormányzat Szolgáltató központjában háromtól – nyolcvanhárom éves korig, testi- és szellemi fogyatékosokat is ellátva, mindenféle élet- és krízishelyzettel találkoztam. Ugyanakkor a régió óvodáiban tartottam előadásokat (Csaláson belüli erőszak, Bullying, Óvodáskor pszichés jellemzői témákban). Ebben az időszakban kértek fel Soltvadkerten, a Vadkerti Újságba néhány közérthető pszichológiai témájú cikk megírására (pl. iskolakezdési stressz kezelése a családban).

2013-2015-ig a szegedi Quami Személyzeti tanácsadó Kft.-nél tartós munkanélküliek pszichológiai tanácsadásával foglalkoztam.

Rendszeren tartok előadásokat pedagógusoknak, szülőknek, diákoknak (pl. iskolai agresszió kezelése, internetes zaklatás témakörében). 2018-ban elvégeztem A gyermekkori agresszió kezelése képzést.

Kerestem a traumafeldolgozásban felhasználható módszereket is, így elvégeztem a MAKOMP szervezésében az NLP, majd az Ericksoni rövidterápia és hipnózis képzéseket 2021-ben.

2022 novemberében Veszprémben elvégeztem az UNICEF LEO képzését. 2023 tavaszán végre lehetőségem nyílt a Kecskeméti SZÉK Egyesület CSÉN programjában a TeTudd képzést elvégezni, amely serdülőkorúak szexuális neveléséről.

2023 tavaszán előadást tartottam a MAKOMP országos Trauma konferenciáján Budapesten.

Krízishelyzetek

Segítség az érintetteknek a krízis okozta érzelmi, pszichológiai és viselkedésbeli reakciók feldolgozásában, biztosítva a szükséges támogatást és beavatkozást a helyreállás és a továbblépés érdekében.

Szexuális diszfunkciók

A szexuális diszfunkciók olyan problémák, amelyek befolyásolják egy személy képességét a kielégítő szexuális tevékenység elérésére és fenntartására. Ezek magukban foglalhatják a libidó csökkenését, az erekciós zavarokat, az orgazmus elérésének nehézségeit, valamint a fájdalommal járó szexuális élményeket.

Szexuális bántalmazást átéltek segítése

A segítségnyújtás célja a trauma feldolgozása, az érzelmi gyógyulás elősegítése és a személyes erőforrások megerősítése, amely magában foglalhat pszichoterápiát és krízisintervenciót.

Csapatunk

További Szakértőink

  • Összes
  • Pszichológus, Mentálhigiénikus
  • Orvos
  • Természetgyógyász
  • Életvezetés, Spiritualitás
Dr. Bálint Anita​

Több, 20 éves tapasztalatom van gyakorló orvosként. Szakmai kompetenciám folyamatosan fejlesztem képzésekkel, konferenciákon való részvétellel. Alternatív Orvos Szakértők az Orvoslás…

Rayan Anikó

Kineziológia, Családállítás, Magzatkori oldás, Spirituális VálaszTechnika, Access Consciousness® (felismered a választásaidat, hogy onnantól tudatosabban élj), Theta Healing® (relaxált – theta…

Takács Lívia

Szülésznő diplomát szereztem 2002 ben Ukrajnában.2002-2023 márciusáig szülésznőként dolgoztam kisebb nagyobb megszakításokkal.Ezzel együtt párhuzamosan spirituális munkában is tevékenykedtem.Ez év márciusától…